Kirkebygningen

Vores bygning

Kirken er en spændende bygning. Den oprindelige kirke blev opført i 1912 på en grund i udkanten af byen. Menigheden var så forudseende, at de købte grunden ved siden af, så der var mulighed for udvidelse.

I begyndelsen af 1970erne, havde man behov for mere plads, da der var meget børne- og ungdomsarbejde, og ikke mange lokaler. Der var flere sonderinger, og man bad også den lokale arkitekt Kristian Kristiansen komme med et oplæg. Dette var meget spændende. Vi havde brug for meget plads, men økonomien var stram, da vi selv måtte betale det hele.

Oplæget var, at det blev opført af genbrugsmaterialer og ved egen arbejdskraft. Dette projekt blev vedtaget i 1971, og byggeriet begyndte samme år, og blev afsluttet i efteråret 1974.

Der var indarbejdet mange symboler i byggeriet, så ingen skulle være i tvivl om, at det var en kirke. Indgangspartiet med korset og den sprængte lænke, som symbol på at Kristus sprængte dødens lænker, er meget iøjefaldende, og inden for er der også mange detaljer, som må ses. I 2014 fik vi renoveret toiletterne, så de blev handicapvenlige med tilskud fra Vandføre Fonden.

Ønsker du en rundvisning?

Ønsker du at se kirken, og få en rundvisning kan du kontakte Jørgen Johansen

Jørgen Johansen

Rundvisning

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.